Ik ben verzot op Bounty's. 1) omdat er kokos inzit, 2) omdat er chocolade mee gemoeid is en 3) omdat de combo kokos + chocolade helemaal top is! Wat blijkt nu? Bounty's zelf maken is echt niet moeilijk, meer nog: het is zelfs doodeenvoudig 🙂 .  Weet je wat nog eens mooi is meegenomen? Dat deze variant zowaar gezond is. Ja je leest dit goed, zonder enige schroom kan je er dus enkele na elkaar naar binnenwerken (moesten ze niet gezond zijn, kon dat natuurlijk ook 😉 ). 

Op de foto's hieronder gebruikte ik melkchocolade omdat ik geen pure chocolade meer in huis had (niet alles is altijd even goed voorbereid dus 😉 ). Mij stoort het niet want ik ben sowieso meer fan van melkchocolade dan van pure chocolade, maar als je voor gezond wil gaan is pure chocolade natuurlijk een betere optie. 

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 1u opstijven in de koelkast + 15 min afwerking
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Ovenschaal of bakvorm
  • Bakpapier
  • Tandenstoker/cocktailprikker

Ingrediënten (voor 20 blokjes)

  • 150 g kokosrasp
  • 2 el + 2 tl kokosolie
  • 50 g ontpitte dadels (ik gebruikte medjool dadels)
  • 1 el ahornsiroop
  • 150 g pure chocolade (of gebruik melkchocolade indien het niet perse gezond moet zijn)
  • water (optioneel)

Instructies

  1. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje.
  2. Meng de kokosolie samen met de kokosrasp en de ahornsiroop (in een keukenrobot of met een spatel).
  3. Pureer de dadels (met een staafmixer) en voeg deze toe aan het kokosmengsel.
  4. De massa moet kleverig zijn. Is het nog wat te droog, voeg dan 2 el water toe en meng verder.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het kokosbeslag. Druk aan zodat het beslag gelijk verdeeld is.
  6. Zet de vorm gedurende 30 à 60 min in de diepvries.
  7. Snij de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een microgolfbestendig potje. Doe er 2 koffielepels kokosolie bij.
  8. Smelt de chocolade en kokosolie in de microgolfoven. Doe dit geleidelijk: 30s op laag wattage, mengen, opnieuw 30s op laag wattage, mengen,... ga zo door tot de chocolade bijna volledig gesmolten is. Haal hem dan uit de microgolf en blijf roeren tot de laatste stukjes ook gesmolten zijn. De chocolade moet lopend zijn, maar mag zeker niet heet zijn. 
  9. Haal de bakvorm uit de diepvries en snij de bountyplaat in blokjes. 
  10. Gebruik een tandenstoker/cocktailprikker om de blokjes kokos in de chocolade te dompelen.
  11. Leg de blokjes op bakpapier en laat verder afkoelen (best in de frigo).

Bron: Recept geïnspireerd op zelfgemaakte bounty's van 'Uit Pauline's keuken'